Sammenhold og udvikling.

online tilmeldinghjertestarter

Grejs Kælkebakke - Så skal der kælkes

Vinteren med sne er over os, og det giver mulighed for at kælke, hvis man har en bakke. Det har Grejs. Bakken er ikke ny, den har ligget der siden istiden formede vor dejlige natur her i Grejs. De, der før det og i 60’erne og 70’erne var børn, kælkede samme sted hver eneste vinter, og marken har i alt fald ikke i min tid heddet andet end ”Kælkebakken”, dengang ejet af Ruth og Erling, nu af deres søn Per Ravn Nielsen.

Skolen og Børnehaven har nok også altid kendt stedet, men nu kan ”kælkebakken”, med stor tak til Per og familie, offentliggøres som aktivitet i Grejs. Stedet er Bakkevænget 6, og det er privat grund, og kælkningen er omfattet af regler (se herunder) og disse regler og adgangsvejen skal du sætte dig ind i før du tager dine børn med til stedet, og vælger du senere selvfølgelig at lade dine børn gå selv, har du som voksen ansvaret for at dine børn kender reglerne. Hunden er ikke velkommen, heller ikke i snor, da den ikke kan kælke og vil forstyrre staldens aktivitet.

De regler der gælder, ligner i øvrigt til forveksling de regler Erling satte for os snothvalpe tilbage i 70’erne. Dengang var stalden gul i dag hvid, og køerne er blevet til heste, og nyt stuehus er bygget. Den væsentlige ændring for kælkning er selve marken, den er nemlig friseret til en plæne og det må så give ekstrem fart på bobslæde eller siddeplade – selvom intet slår en rigtig træ slæde med jern meder, og så på maven med hovedet forrest. Kører du for langt ender du i bækken ved skovkanten. Også dengang skulle vi gå hjem når lyset svandt eller når de våde strikvanter havde været gennemblødte så længe at fingrene var blevet følelsesløse.

Gården hedder Høgholt og det er en af Grejs’ ældste steder, og studerer du bogen ”Landsbyen Grejs, fortællinger om Folk og Fæ”, vil du vide at stort set hele Bakkevænget er udstykket fra Gården, og at der var Kro her før 1875, og med tungen lige i munden over den række af Grejs folk der har ejet stedet, må det udledes at Pers familie har beboet stedet 1892, og at Per er 5. generation, og at mange grene går ud og igennem mange af de rigtig gamle familier i Grejs Sogn.

Vel mødt til aktivitet – også på Kælkebakken.
Lokalrådet for Grejs Sogn


VIGTIGT - LÆS DE ALTID GÆLDENDE REGLER FOR ANVENDELSEN AF BAKKEN HER

  1. Stedet er Bakkevænget 6, marken der går parallelt med Grejs Bakke.
  2. Der opsættes skilt for enden af stalden der anviser adgangsvejen og på grejs.dk.
  3. I forhold til Bakkevænget, og indkørslen skal besøgende gå venstre og bagom staldet, og ikke mellem gårdspladsen og den nærmeste have.
  4. Adgangen er begrænset til når det er lyst, og da kun mellem kl. 10:00 og 16:00. Adgangen er naturligvis også begrænset til perioder med bærende sne, og KUN med henblik på at kælke. Herudover er der ingen offentlig adgang.
  5. Området er PRIVAT ejendom, og enhver henvisning eller ordre fra ejeren skal til enhver tid efterkommes.
  6. Ingen må åbne for led til indhegninger eller adgangsvejen. Tråd ind til haven er ikke strømførende.
  7. Hunde ingen adgang, heller ikke i snor.
  8. Parkering skal ske på Bakkevænget og ikke på gårdspladsen eller ved stalden. Pladsen her er reserveret til dem som har heste opstaldet.

Der er for aktivitet i Grejs, med stor taknemmelighed til Per Ravn Nielsen og familie, at vi i Lokalråd for Grejs Sogn, på vegne alle, har denne mulighed for at kælke når der er sne.

Nyhedsmail

Her kan du nemt og hurtigt tilmelde dig til vores nyhedsmail.
Så er du altid opdateret med hvad der sker i Grejs og omegn.